Met de volgende punten moet u rekening houden wanneer u een boxspring gaat kopen:

Goed advies gericht op u als persoon

Goed advies inwinnen is het halve werk in uw zoektocht naar een nieuwe boxspring. U hoeft niet persé naar een winkel toe te gaan om goed advies te krijgen. Let op wanneer u een winkel bezoekt dan liggen bijna alle bedden goed. Dit komt omdat u veel energie kwijt raakt tijdens een winkel bezoek. Daarnaast heeft u veel kleding aan waardoor ieder bed weer anders aanvoelt dan dat u er daadwerkelijk in gaat slapen. SURE Bedding adviseert u graag telefonisch of per e-mail. Onze werknemers hebben ervaring en veel kennis op het gebied van boxspring bedden. Wilt u toch de bedden testen dan kunt u altijd langskomen bij onze showroom

Hoe je s’ morgens wakker wilt worden

U heeft een goed bed nodig voor een goede nachtrust. Tijdens de nachtrust hersteld uw lichaam. Kies daarom altijd voor een bed van een goede kwaliteit. Boxsprings met een lagere prijs zijn vaak gemaakt met minder degelijke materialen. Deze materialen slijten sneller, zorgen eerder voor kuilvorming en ondersteunen uw lichaam niet optimaal. Kortom met een goed bed draagt bij aan een betere nacht rust, meer energie en minder gezondheidsklachten.

Lichaamsgewicht

Ieder lichaam is anders en ieder lichaam heeft een ander matras nodig. Wanneer u bijvoorbeeld 90 kg bent en uw partner 60kg, dan hebben jullie een ander matras nodig.
Lichaamsbouw (waar zijn de drukpunten van het lichaam)
Ieder lichaam is anders gebouwd, daarom past niet iedere boxspring bij u.

Materiaal van de boxspring

Materiaal van de boxspring is erg belangrijk. Wat zijn de ventilerende eigenschappen van de materialen, zijn ze degelijk en robuust en hebben ze positieve werking op het lichaam. Allemaal vragen die je moet stellen bij aanschaf van een boxspring. Goede materialen blijven vaak langer mooi en dit zorgt voor een prettig design van je slaapkamer.

Koudschuim, traagschuim, latex of polyether.

Koudschuim
Koudschuim heeft van nature een enigszins onregelmatige open celstructuur waardoor het materiaal goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is veerkrachtig en biedt een hoog comfort. Daarnaast heeft koudschuim een lange levensduur.

Traagschuim
Traagschuim is een visco-elastisch plyurethaanschuim en wordt zachter wanneer het warm wordt. Na het indrukken van het schuim keert het binnen vijf seconden langzaam terug in de oorspronkelijke vorm. Dit materiaal omvormt zich door deze eigenschappen naar de lichaamscontouren. Hierdoor wordt het gewicht van de slaper goed verdeeld over het contactoppervlak en daardoor zijn er bijna geen drukpunten. Daarom draagt traagschuim bij aan een goede doorbloeding en wordt het veel gebruikt in ziekenhuizen. Doordat er weinig drukpunten zijn hoeft de slaper minder vaak van houding te veranderen.

Latex of schuimrubber matras

Polyether
De goedkoopste variant is polyether (soms schuimrubber genoemd). Matrassen van polyether verliezen snel hun hardheid en bieden weinig ondersteuning aan uw lichaam.

Hardheid van de boxspring

Boxsprings zijn leverbaar in verschillende graden van hardheid. Uw lichaamsgewicht bepaald welke hardheid voor u het meest geschikt is. Meer informatie over hardheid is te vinden in dit artikel

Vochtregulatie

Voor het behoud van uw bed is een goede vochtregulatie erg belangrijk. Mensen verliezen veel vocht iedere nacht en iemand die last heeft van veel zweet, raakt nog meer vocht kwijt. Kies daarom altijd een boxspring gemaakt van materialen die vocht goed reguleren.

 

Onderhoud

Ventileer voldoende
Een gemiddeld mens verliest ongeveer een halve liter vocht per nacht. Vocht gaat in je matras, molton en dekens zitten. Ventileer daarom iedere dag je slaapkamer. Door de ventilatie wordt het vocht zoveel mogelijk afgevoerd uit je boxspring.

Maak gebruik van een molton
Een molton beschermt het matras omdat het vocht opneemt.

Draai je matras
Om bijvoorbeeld kuilvorming tegen te gaan raden wij aan om regelmatig het matras om te draaien. Doe dit ook in de lengte richting. Informeer altijd of het mogelijk is om het matras te draaien.

Uiterlijk van de boxspring

Goed en gezond slapen is het belangrijkste bij het kopen van een boxspring. Maar uiterlijk is natuurlijk ook erg belangrijk. Een boxspringbed van SURE Bedding gaat heel lang mee. Tijdens deze periode ga je misschien wel verhuizen of je kamer verbouwen. Past de kleur van het bed dan nog wel bij de rest van het interieur? Vraag daarom altijd stofstalen aan van uw favoriete kleuren. Wij adviseren bij een romantische kamer altijd warme kleuren aan. Bij overige kamers adviseren wij altijd neutrale kleuren. Denk ook goed na over de grootte van het bed. Wanneer je gaat verhuizen is misschien het bed wel veel te groot.
Voetbord met of zonder tv lift

Voetbord
Wilt u graag een voetbord hebben, dan kunt u deze bij ons bestellen. Wij hebben ze in meerdere kleuren en maten. Daarnaast hebben wij ook een voetbord met tv-lift

Voetbord met lift
Lekker lui en lekker comfortabel liggen in het weekend of doordeweeks? Met ons voetbord met ingebouwde tv lift hoeft u uw bed niet meer uit. De lift is namelijk eenvoudig te bedienen met een druk op de knop. De tv komt dan naar boven en stopt op de voor u ideale hoogte. De afstand vanaf uw gezicht naar het beeldscherm is ideaal, waardoor u lekker op het gemak een film of het nieuws kunt bekijken. Wij kunnen het bed leveren inclusief tv. Daarnaast is maatwerk ook mogelijk, wanneer u bijvoorbeeld ook geluidsboxen in uw bed wilt hebben.

Pocketvering of bonellvering

Wat is pocketvering
Bij een pocketvering matras zijn de veren los van elkaar geplaats in een matras. De veren zijn per stuk verpakt in een textielzakje. Dit zakje is meestal gemaakt van het materiaal calico (een katoenenstof). De veren zijn cylindrisch of tonvormig en staan in verschillende rijen. Daardoor ontstaat een uiterst soepel en goed buigbaar vereninterieur met een hoog draagvermogen. De veren zij verdeeld in meerdere zones die het lichaam optimaal moeten ondersteunen. De zone waar de torso zich bevindt moet andere ondersteuning bieden, dan de zones waar het hoofd of de voeten liggen.

Wat is Bonellvering?
Bonellverings is wat de naam al zegt een veringsysteem in een matras. Bij een Bonellvering systeem zijn de veren in het matras met elkaar verbonden. Bonell wordt ook wel een binnenvering matras genoemd.

Meer over bonellvering
De bonellveren hebben aan beide uiteinden een grotere cirkel dan in het midden. Zie het als een soort zandlopervorm. De dikte van het staaldraad waarmee de veren verbonden zijn kan erg verschillen. Hoe dikker het draad, hoe stugger het matras aanvoelt. In de kern van het matras zit een drukverdeler, die de druk goed verdeeld over de veren. De vering is omhult met een toplaag comfortschuim. Dit zorgt ervoor dat het lichaam comfortabel kan liggen en de juiste ondersteuning krijg. Deze veren zijn stugger dan pocketveren.

Wanneer koop je een bonellvering matras?
Natuurlijk koop je een bonellvering matras wanneer je er jaren lang met veel plezier op gelegen hebt. Wanneer je veel transpireert tijdens de nachtrust, dan is de bonellvering ook een goede keuze. Dit komt omdat bonellvering goede ventilerende eigenschappen heeft. Een bonellvering matras is een wat harder matras, hier moet je natuurlijk wel van houden. De prijs van een bonnelvering matras is ook geschikt voor wanneer je een kleiner budget hebt.

Grootste verschillen tussen bonell en pocketvering
Bonellvering is over het algemeen voordeliger in prijs. Pocketveren zijn beter warmte isolerend en de bonellvering matrassen zijn weer beter ventilerend. Het comfort en ondersteuning van pocketvering is over het algemeen beter. Dit komt door de verschillende zones die het lichaam goed ondersteunen.