Het beste matras, is een matras die bij jou past.

Een matras kopen doe je niet zomaar. Het matras is namelijk het belangrijkste onderdeel van je bed of boxspring. Gemiddeld slaap je 30% van je leven en dit betekend dat je heel veel tijd door brengt op een matras. Koop daarom een goed matras die bij jou past en doe van te voren veel onderzoek. Wij helpen jou hierbij door veel informatie te geven op deze pagina. Maar wij kunnen jou nog beter helpen, wanneer je contact met ons op neemt. 

Boxspring aanbieding

Let op! Ieder lichaam is anders en niet alle matrassen passen bij je lichaam. Daarnaast is persoonlijke voorkeur ook belangrijk. Vindt je een zacht matras lekker, of heb je misschien toch liever een hard matras? De materialen van het matras, maken het verschil. Een goedkoop matras met minder goede materialen, slaapt minder lang goed dan een matras met de beste materialen. In onze collectie zijn meerdere comfortabele matrassen van hoge kwaliteit. Je kan kiezen uit 5 en 7 zones pocketvering matrassen of een Life & Soul matras. In onze Life & Soul collectie zit een extra toplaag, waardoor een topper niet meer nodig is. Daarnaast kunnen deze matrassen naast elkaar worden gelegd, zonder dat ze snel uit elkaar schuiven. Dit komt door de hoge kwaliteit materialen in het matras. 

Matrassen assortiment SURE Bedding

5% korting bij betaling vooraf (directe betaling & iDEAL)

Klik op onderstaande matras en stel deze verder samen op de productpagina. Wij hebben meerdere maten van 70x190 cm tot 180x220 cm. Kies het beste matras voor jouw situatie. De eerste modellen bevatten een 5 of 7 zones pocketvering systeem. Dit systeem geeft ondersteuning aan de verschillende zones van je lichaam. Deze matrassen zitten ook in ons boxspring cominatie assortiment.

Pocketvering Matras 5-zones – 90x200 cm – 260 veren per m² (21 cm dik)

Pocketvering Matras 5-zones – 90x200 cm – 260 veren per m² (23 cm dik)

Pocketvering Matras 7-zones – 90x200 cm – 500 veren per m² (23 cm dik)

Lazlo koudschuim matras kopen

Lazlo koudschuim matrassen bestaan uit een koudschuim HR45 kern van 16 cm dik. In deze matrassen zitten geen veren. De dikke schuimkern zorgt voor veel comfort

LAZLO Koudschuim matras HR45 (ca. 18 cm dik) – 90x200 cm

Ximenia en Xavi Combi visco Matras kopen

De Ximenia en Xavi matrassen bestaan uit 8 cm Visco elastisch schuim 10 cm HR45 koudschuim. Visco schuim ook wel NASA schuim of traagschuim genoemd past zich perfect aan naar de contouren van je lichaam. Een Visco matras is daarnaast ideaal voor mensen die het snel kou hebben. Let op een Visco matras moet je iedere dag goed ventileren. Keuze uit SG50 (Ximenia) of SG65 (Xavi) Visco schuim. SG50 zegt iets over de kwaliteit van het schuim. Een SG65 matras heeft een hogere kwaliteit dan een SG50 matras en is ook soepeler.

Ximenia combi visco matras SG50 medium – 90x200 cm

Xavi combi visco matras SG65 soepel – 90x200 cm

Combi latex matras kopen

7- zone combi latex matras met 12 cm Alveolen latex schuim. Keuze SG55 of SG60 2 x 3 cm clima-latex schuim. SG55 zegt iets over de kwaliteit van het schuim. Een SG60 matras heeft een hogere kwaliteit dan een SG55 matras en is ook soepeler.

Voordelen van de combi latex matrassen
  • Dubbeldoek hoes beide zijden doorstikt met 200 gr/m² PE
  • Basis kern 12 cm 7-zones Alveolen latex
  • Afdekking 2 zijdig met 3 cm clima-latex
  • Hoes is volledig afritsbaar en wasbaar tot 30 graden
  • Öko-Tex standaard 100
  • CFK-vrij geproduceerd

7-zone combi-latex matras soepel – 90x200 cm

Medium 7-zone combi-latex matras – 90x200 cm

IBody Latex matras kopen – De specifieke oplossing voor de vrouwelijke en mannelijke lichaamsvorm.

iBody matrassen passen zich aan naar de specifieke vorm van het vrouwelijke of mannelijke lichaam.

Vrouwelijke lichaamsvorm
Een aangepaste heupzone om de contouren van het vrouwelijke lichaam perfect te ondersteunen.

Mannelijke lichaamsvorm
Een aangepaste schouderzone voor de natuurlijke mannelijke lichaamscurve

Voordelen van iBody
1. Altijd een natuurlijke houding van de rug
2. ibody ontlast drukpunten zodat een rustige en diepere slaap mogelijk wordt zonder onnodig gedraai en gewoel. Een energiek wakker worden is verzekerd!

Ibody matras – 90x200 cm

Life and Soul matras kopen

Voor de Life & Soul® matrassen worden alleen de beste en geteste materialen gebruikt die tevens voldoen aan het Ökotex Standaard 100 keurmerk wat staat voor goedgekeurde materialen die geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Ook zijn alle producten CFK vrij geproduceerd. De matrassen zijn 27 cm dik en zorgen hierdoor voor optimaal comfort. Een topper is niet nodig  en zelfs overbodig omdat dat de kwaliteitsmaterialen zorgen dat de matrassen niet gaan schuiven of inzakken. Daarnaast hebben de matrassen een betere ventilerende werking zonder topper zodat er minder vocht ophoping plaats vindt. Kortom u slaapt gezonder op een Life & Soul matras. 
 
Perfect ventilerende matrassen
Onze Life & Soul collectie matrassen hebben perfect ventilerende materialen. In het matras zit ademend gelatexeerd paardenharen, dit zorgt voor drukverdeling, souplesse en ventilatie. Daarnaast heeft het matras een ventilerende border met 3 dimensionale ventilerende band. De hoes is was- en afritsbaar. Gaat u een nieuw matras kopen? Wij raden een Life & Soul matras aan.
 

 

Life & Soul matras 5-zones – 90x200 cm – 260 veren per m² (27 cm dik)

Life & Soul matras 7-zones – 90x200 cm – 500 veren per m² (27 cm dik)

Life & Soul matras 7-zones – 90x200 cm – 1100 veren per m² (27 cm dik)

Matrassen testen bij SURE Bedding

Voordat je een matras gaat kopen eerst even testen? Wij kunnen jou telefonisch goed helpen en vragen via e-mail kunnen wij ook goed beantwoorden. Maar je wilt misschien eerst de matrassen testen in ons slaapadviescentrum. Dat kan bij ons op afspraak. Bij ons kan je alleen op afspraak terecht omdat we graag de tijd voor jou nemen in je zoektocht naar een nieuw matras. Klik op onderstaande knop en plan een afspraak in.

Afspraakformulier

12 + 7 =

Hard of zacht matras kopen?

U slaapt graag op een zacht of een hard matras. Maar welke matrassen zijn voor uw situatie geschikt. Een te hard of een te zacht matras kan schadelijk zijn voor uw rug. Het is daarom verstandig om de juiste hardheid van het matras te kiezen. De juiste graad van matrashardheid is niet gestandaardiseerd in Europa. Hierdoor kan elke fabrikant zelf bepalen wat de hardheidswaardes van zijn matrassen zijn. De mate van ondersteuning van het matras kan erg verschillen terwijl bij verschillende matrassen H2 wordt getoond. Wij geven hieronder de hardheidsmaten van SURE Bedding weer. Aan de hand van uw gewicht of uw BMI kunt u eenvoudig zien welke hardheid u of uw partner nodig heeft. Je kan rustig een matras kopen op onze website omdat je altijd kan proef liggen op ons matras. Wij raden jou wel aan om een afspraak te maken bij ons technisch adviescentrum, zodat je gelijk de goeie keuze maakt.

De zachte en harde matrassen van SURE Bedding

Al onze bedden kunt u afstemmen op uw individuele lichaamsgewicht. Kies voor elke kant van het bed de gewenste hardheid. Wij meten net als iedere beddenspeciaalzaak met verschillenden graden van hardheid. Deze zijn genummerd van H2 t/m H5, waarbij h2 het meest geschikt is voor lichte personen en h5 is geschikt voor zware mensen. Daarnaast geeft de volgende tabel advies over lig en temperatuur voorkeur.
Het kan gebeuren dat de hoogste hardheid (H5) niet selecteer baar is bij uw gewenste model. Neem dan gerust contact met ons op zodat wij u verder kunnen adviseren.
Een fout is daarom snel gemaakt wanneer u een matras wilt aanschaffen. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de hardheid van het matras. Uw lichaamsgewicht is erg belangrijk in uw keuze voor de juiste ondersteuning van uw matras.

Bij onze boxspring setjes bieden wij de volgende matrassen aan:
– Medium matras 260 pocketveren per m² met 4,5 cm koudschuim HR45
– Stevig matras 260 pocketveren per m² met 4,5 cm koudschuim HR45
– Medium matras 500 pocketveren per m² met 4,5 cm koudschuim HR45
– Medium matras met 1 cm paardenhaar 750 pocketveren per m². met 3 cm koudschuim HR45
– Stevig matras met 1 cm paardenhaar 750 pocketveren per m². met 3 cm koudschuim HR60

Hoe kan je het beste de juiste hardheid bepalen?

Matras kopen doe je niet zomaar. Niet alleen uw gewicht telt mee in de keuze voor de juiste ondersteuning. Maar ook uw postuur, want het kan zijn dat u vrij lang bent en dat u een erg licht gewicht heeft. Andersom kan natuurlijk ook. Wilt u de hardheid die voor u geschikt is zo nauwkeurig mogelijk meten. Dan is het berekenen van uw BMI een goede optie. BMI staat voor body mass index. Eenvoudig gezegd BMI berekent het aantal gewicht wat u per cm lichaamslengte heeft. Wanneer u bijvoorbeeld 90 kg weegt en uw lengte is 1,90 meter dan berekent u de BMI met de volgende formule :

Formule om de persoonlijke BMI te berekenen:

Lichaamsgewicht in kg / (lichaamslengte in m x lichaamslengte in m)

90 / (1,90 x 1,90) = 23,7

Zodra u uw eigen BMI juist heeft berekend dan weet u bij SURE Bedding welke hardheid u moet hebben. Wij hanteren namelijk de volgende hardheden.

H2 = gewicht tot 80 kg = BMI tot 25
H3 = gewicht tot 100kg = BMI tot 30
H4 = gewicht tot 130 kg = BMI tot 35
H5 = gewicht tot 140 kg = BMI tot 40

Kortom weegt u 90 kilo en heeft u een lengte van 1,90 meter dan is een H3 ondersteuning voor u voldoende. Kies niet voor een h2 ondersteuning omdat uw gewicht zwaarder dan 80 kilo is. Een matras kies je dus op deze manier, maar wij helpen u graag. U kan ook bij onze vestiging in Dedemsvaart een matras kopen. Neem daarom gerust contact met ons op.

Welk matras moet ik kopen?

Mijn gewicht is tussen de 60 en 80 kg (BMI tot 25)

Wanneer u harder wilt liggen dan normaal

U kiest dan voor een matras met hardheid 2. Daarboven op een  HR45 Koudschuim Topper.

Wanneer u zacht wilt liggen en u veel last hebt van transpiratie

U kiest dan voor een matras met hardheid 2, met daarboven om een latex topper

Wanneer u zacht wilt liggen en u het snel koud heeft

U kiest dan voor een matras met hardheid 2, met daarboven om een Visco schuim topper

Mijn gewicht is tussen de 80 en 100 kg (BMI tot 30)

Wanneer u harder wilt liggen dan normaal

U kiest dan voor een matras met hardheid 3. Daarboven op een  HR45 Koudschuim Topper.

Wanneer u zacht wilt liggen en u veel last hebt van transpiratie

U kiest dan voor een matras met hardheid 3, met daarboven om een latex topper

Wanneer u zacht wilt liggen en u het snel koud heeft

U kiest dan voor een matras met hardheid 3, met daarboven om een Visco schuim topper

Mijn gewicht is tussen de 100 en 130 kg (BMI tot 35)

Wanneer u harder wilt liggen dan normaal

U kiest dan voor een matras met hardheid 4. Daarboven op een  HR45 Koudschuim Topper.

Wanneer u zacht wilt liggen en u veel last hebt van transpiratie

U kiest dan voor een matras met hardheid 4, met daarboven om een latex topper

Wanneer u zacht wilt liggen en u het snel koud heeft

U kiest dan voor een matras met hardheid 4, met daarboven om een Visco schuim topper

Mijn gewicht is tussen de 130 en 160 kg (BMI tot 40)

Wanneer u harder wilt liggen dan normaal

U kiest dan voor een matras met hardheid 5. Daarboven op een  HR45 Koudschuim Topper.

Wanneer u zacht wilt liggen en u veel last hebt van transpiratie

U kiest dan voor een matras met hardheid 5, met daarboven om een Koudschuim Topper HR80

Mijn gewicht is boven de 160 kg (BMI vanaf 41)

U hebt een speciale boxspring combinatie of bed nodig

Een goed matras kopen voor zware mensen kan erg lastig zijn. Gelukkig hebben wij hier professionele ervaring mee. Neem gerust contact met ons op. Wij hebben de kennis en mogelijkheden om voor u een speciaal bed op maat te maken. Daarnaast hebben wij ervaring met maatwerk voor personen met een groot gewicht en een langere lengte.

SURE Bedding beoordelingen Kiyoh