Handmade matrassen collectie SURE Bedding

Op zoek naar het allerbeste matras? Kies dan een handgemaakt matras van SURE Bedding. Onze handmade collectie is in Engeland geproduceerd en alleen de allerbeste materialen zijn gebruikt. Al deze materialen zijn vlamdovend en brandvertragend.

Handgemaakt

Onze handmade matrassen zijn ambachtelijk gemaakt met passie. De handmade matrassen zijn gemaakt door ontwikkelaars die de beste technieken beheersen. Door jarenlange ervaring en kennis worden uiteindelijk deze matrassen gemaakt.

Met oog voor detail en kwaliteit aan de binnen zijde van het matras zijn de speerpunten tijdens het productieproces. Niet alleen is de kwaliteit hoger dan bij andere matrassen ook is het matras gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Dit merkt u tijdens het slapen en overdag wanneer u meer energie en minder stress hebt door de diepe nachtrust. De natuurlijke materialen zijn met een duurzame methode verwerkt en daardoor is een handmade matras van SURE Bedding een duurzaam product.

Prijzen

klik op uw favoriete type en kies vervolgens een afmeting. Lees onderaan de pagina meer over de verschillende uitvoeringen.

5% korting bij betaling vooraf

Wij geven u 5% korting op uw aankoop wanneer u het bedrag in één keer overmaakt. Dit geld voor directe bankoverschrijving en iDEAL. Voor de betaling via Creditcard of bij een aanbetaling, geven wij geen extra korting.

Advies op maat

Wilt u de matrassen uittesten en advies op maat? Maak dan gerust een afspraak met onze adviseur. We hebben alle handmade matrassen in onze showroom tentoongesteld. Daarnaast kunt u dit matras testen in ons technisch slaapadviescentrum. We zijn gevestigd in Dedemsvaart.

Maak nu een afspraak

Voor wie zijn handmade matrassen gemaakt?

Gaat u niet akkoord met prima kwaliteit, maar wilt u het allerbeste? Kies dan voor één van onze handmade matrassen.
De matrassen zijn gemaakt op basis van 100% natuurlijke materialen. Dit betekend dat vocht niet tot diep doordringt in het matras waardoor het matras schoon en de kwaliteit goed blijft. De werking van het matras zorgt ervoor dat u in de zomer een aangename frisse temperatuur hebt tijdens het slapen en in de winter zorgt het matras ervoor dat u in een warm en droog bed slaapt. Naast deze mooie eigenschappen heeft het matras een ander groot voordeel! Binnen in het matras zijn meerdere pocketveren in calicozakjes verpakt. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam optimale ondersteuning krijgt van het matras tijdens de nachtrust.

Waarom Handmade?

  • Er is geen beter matras
  • Alle materialen zijn vlamdovend en brandvertragend
  • Beter herstel van de tussenwervelschijven
  • Spieren ontspannen beter waardoor u beter slaapt
  • Aanzienlijk minder transpirerend in de nacht
  • Minder last van fysieke klachten
  • Betere bloedcirculatie.
  • Dieper slapen en opgewekt wakker worden
  • Stress verlagende werking
  • Volledig handgemaakt

 

 

Natuurlijke materialen van het matras:

De volgende bijzondere natuurlijke materialen paardenhaar, Kaschmir-wol en schapenwol zijn gebruikt. 

Paardenhaar
Een matras met paardenhaar is de perfecte keuze voor mensen die voor milieuvriendelijke producten willen kiezen. Ook is paardenhaar bekend om zijn zeer goede ventilerende eigenschap.

Kasjmir-wol
Kasjmir-wol is een fijne en zeer zachte, soepele vezel. Traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar tegenwoordig worden de geiten geschoren. De hoogste kwaliteit Kasjmier is afkomstig van de nek en de kin van de geit. Kasjmir is een dure natuurvezel en is fijner dan gewone schapenwol. Als gevolg van de fijne vezels hebben artikelen van kasjmir wol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen.

Schapenwol
Schapenwol in onze handmade matrassen. Wol is een goede isolator tegen kou en in de zomer heeft wol een verkoelende werking. Dit komt doordat er tussen de kleine gekrulde vezels van de wol zich veel stilstaande lucht bevindt. Wol heeft van nature een hoge elasticiteit. Dit betekent dat wol de neiging heeft terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. 

Diervriendelijk productieproces.
De productie van onze handmade matrassen wordt op een diervriendelijke manier uitgevoerd.

Matrasveren
Voor een goede ondersteuning van het lichaam zitten er in alle handmade matrassen calico-pocketetvering. Deze veren zijn per stuk verpakt in calicopockets. Meer veren in het matras betekend meer ondersteuning omdat iedere veer een klein stukje van het lichaam ondersteund.   Alle matrassen hebben minimaal 350 veren per vierkante meter. De meest luxe handmade matras uit onze collectie “Twin Calico” heeft zelfs 840 veren per vierkante meter. De draaddikte van de veren verschilt met de gewenste uitvoering van het matras (soft, medium of stevig). Draaddikte 1,25 mm voor soft, 1,40 mm voor medium  en 1,60 mm voor stevig.

Calicopockets
De matrasveren zijn verpakte calicotpockets. Calicotpockets zijn zakjes van katoen genest in honinggraadstructuur.

Matrasborder
De matrasborder (zijkant) randen zijn doorstikt met kokosvezel en wol en afgewerkt met reepjes tijk. De border bevat horizontale handgrepen.

Welke verschillende uitvoeringen per matras zijn er?

Onze collectie bestaat uit vier type handmade matrassen. Deze matrassen zijn in drie varianten verkrijgbaar. Want iedereen heeft een speciale voorkeur als het gaat om de hard- of zachtheid van het matras. Daarom zijn er per matras de volgende drie verschillende uitvoeringen:

Soft
Voor als u een voorkeur heeft voor een zachter matras.

Medium
Niet te zacht en niet te hard. Deze matras uitvoering wordt het meest gekozen door onze klanten.

Stevig
Heeft u graag een stevig matras dan is deze stevige uitvoering van onze handmade matras uw beste keuze.

Uitvoering per matras

Recliner Calico with latex for adjustable beds
Dit handmade matras is geschikt voor elektrisch verstelbare bedden. Deze variant is uitgevoerd met 1200 gr/m² kasjmir met jute en afgedekt met 2,5 cm witte natuurlijke latex van top kwaliteit, 1000 gr/m² gelaagd wol met katoen. Gestoffeerd met een viscose tijk en daarna handgenopt afgewerkt met wollen tufts. Hoogte van dit matras is circa 24 cm.

Zoned Calico
Uitgevoerd met 1200 gr/m² kasjmir op jute, afgedekt met een niet haardoorlatende laag Cambric van katoen. Vervolgens een laag van 1000gr/m² gelaagd wol met katoen. Gestoffeerd met een zware damast van topkwaliteit, met handgeknoopte wollen tufts. Hoogte van dit matras is circa 29 cm.

Bespoke Calico
Uitvoering met 1200 gr/m² paardenstaarthaar met de hand gekaard in lange strengen 1000 gr/m² vervolgens 1000 gr/m² gelaagd wol met katoen. Afgedekt met een niet haardoorlatende laag Cambric van katoen. Tot slot een laag van 1200 gr/m² lay-wol vermengd met katoen en 200 gr/m² antibacterieel bamboe. Gestoffeerd met een zware viscose damst van de beste kwaliteit en met de handgeknoopte wollen tufts. Hoogte van dit matras is circa 29 cm.

Twin Calico
Uitvoering met 1200 gr/m² paardenstaarthaar met de hand gekaard in lange strengen 1000 gr/m² vervolgens 1000 gr/m² gelaagd wol met katoen. Afgedekt met een niet haardoorlatende laag Cambric van katoen. Tot slot een laag van 1200 gr/m² lay-wol vermengd met katoen en 200 gr/m² antibacterieel bamboe. Gestoffeerd met een zware viscose damst van de beste kwaliteit en met de handgeknoopte wollen tufts. Hoogte van dit matras is circa 29 cm.

Aantal veren per matras

Recliner Calico with latex for adjustable beds
350 veren per vierkante meter

Zoned Calico
Beschikt over 420 veren per m²

Bespoke Calico
Matras met 420 veren per m²

Twin Calico
De Twin Calico heeft maar liefst 840 veren per vierkante meter

SURE Bedding beoordelingen Kiyoh