Wat is een boxspring?

Doos met veren is de letterlijke vertaling van boxspring. De benaming is niet goed overgenomen uit de Engelse taal. Want een boxspring is eigenlijk alleen de bedbodem. Een betere benaming voor boxspring is boxspring-combinatie. Boxspring-combinatie bestaat uit een bedbodem, een matras en een eventuele topper. Een boxspring wordt ook wel een hotelbed genoemd. Dat komt omdat in veel hotels een boxspring te vinden is.

Uitleg over de verschillende lagen.

Het onderstel (de boxspring zelf) is een frame voorzien van poten en veren. Dit frame is gestoffeerd of bedekt met leer. Bovenop de bodem ligt het matras. Dit matras kan bestaan uit springveren (ook wel bonellveren genoemd) of de meest voorkomende variant pocketveren. Deze twee varianten zijn de meest voorkomende combinaties voor een boxspring. Bovenop deze laag zit meestal een topmatras (topper). Deze onderdelen vormen de basis van een boxspring. De boxspring combinatie is uit te breiden met een hoofd en/of voetbord.

Variaties

Er is veel keuze en maatwerk mogelijk bij een boxspring bed. Er zijn veel verschillende afmetingen, kleuren, ondersteuningen (hardheid), materialen en de keuze om de boxspring elektrisch te verstellen naar bijvoorbeeld een zitpositie. Een elektrisch verstelbare boxspring is ideaal wanneer u een boek wilt lezen of tv wil kijken. De mogelijkheid om uw tv te integreren in het voeteinde van de boxspring bestaat ook. Met een ingebouwde lift komt uw tv automatisch uit het voeteneinde.

Veel mensen kiezen voor een boxspring vanwege het uiterlijk. Het comfortabel liggen en beter slapen is voor anderen weer de reden voor het kiezen van een boxspring